Sök efter maskiner  

Mazak svarv till Västerdalarnas Mekaniska Industri AB !

2016-12-05

Mazak QT Nexus 250 MS ....

LPV har levererat en beg. CNC-svarv Mazak QT Nexus 250 MS till Västerdalarnas Mekaniska Industri AB i Malung.

Västerdalarnas Mekaniska Industri AB (VMI AB) är ett företag som erbjuder såväl kostnadseffektiv prototyp-tillverkning och legotillverkning i små till medelstora serier som helhetslösningar inom mekanisk industri. Hos VMI AB finns mångårig erfarenhet inom tillverkning med höga kvalitetskrav samt välutbildad ingenjörspersonal som bidrar med spetskompetens.
Vår ambition är att arbeta i en nära relation med våra kunder och därigenom erbjuda tillverkning med stor flexibilitet och kundanpassning. Vi tar en aktiv del i våra kunders produktutveckling för att skapa en kostnadseffektiv lösning gällande såväl konstruktion och produktionsanpassning som materialval m.m.

Bland dagens uppdragsgivare finns bland annat ALMI Dalarna, vilka under lång tid valt att anlita VMI AB för utveckling, anpassning och tillverkning av såväl prototyper samt nollserier till de innovatörer de finansierar.
För att kunna prestera hög kvalitet med korta leveranstider har VMI AB en modern maskinpark. Merparten av maskinparken är av fabrikatet Mazak vilket medför tillverkning med hög precision och korta ställtider.

Sedan den 12e oktober producerar en ny maskin i VMI ABs lokaler. Behovet att ersätta två äldre maskiner ledde i slutändan till ytterligare en Mazak. Den här gången föll lotten på en Mazak Quickturn Nexus 250 MS med tillhörande stångmagasin. Maskinen ersätter idag två, nu mer pensionerade, maskinerna till 100% samt tillför ytterligare ca 30% i kapacitet. Med sub-spindel och stångmagasin blir det även ett tekniklyft i förhållande till tidigare maskiner, där ingen hade möjligheterna till vare sig volymerna eller till två-spindlig bearbetning. Maskinen levererades från LPV Verktygsmaskiner AB.


undefined

undefined